UPPWATER

Nieuw onderzoek gestart in UPPWATER: Enabling Watertech

In 2024 is Enabling Watertech (programma 1) in UPPWATER van start gegaan met negen PhD’S. We presenteren ze hier, van links naar rechts, start bovenaan:

  • Jarne van Gemert: Smart sensor network for water quality monitoring, Smart Water Grids
  • Leong Chew Lee: High-throughput adsorbers to capture PFAS, Integrated PFAS Treatment
  • Hong Ting Au: Electro-regeneration of GAC to prevent PFAS breakthrough, Desalination & Concentrates
  • Brenda Speek: Organic fertilizers’ impact on soil microbiomes, Soil
  • Zarja Medved: Biopolymers from wastewater for agricultural use, Biopolymers from Water
  • Ece Kutlar: Phosphorus & biogas from animal manure, Soil
  • Advait Gangal: Modeling the dynamics of BAC filters, Advanced Water Treatment
  • Bernardo Soares: Exploring how societies adopt new sanitation systems, Water Innovations Uptake
  • Loes Heemskerk: Ice science for better speed skating surfaces and energy efficiency, Applied Water Physics.

VEEL SUCCES ALLEMAAL!

Binnen ‘Enabling Watertech’ zijn negen nieuwe onderzoeksprojecten gestart die zich richten op baanbrekende oplossingen voor duurzame watertechnologie. Voor deze promotieonderzoeken zijn nieuwe promovendi aangesteld, die de komende vier jaar niet alleen onderzoek doen, maar ook worden opgeleid om maximale impact te maken in wetenschap en maatschappij. Het doel is om technologieën te ontwikkelen die bijdragen aan schoon water, een circulaire economie en een versterkt verdienvermogen in de watertechnologiesector.

De projecten binnen Programma 1 pakken een breed scala aan uitdagingen aan. Zo wordt er gewerkt aan slimme sensornetwerken voor realtime waterkwaliteitsmonitoring, geavanceerde filtratietechnologieën om microverontreinigingen te verwijderen en innovatieve membranen om hardnekkige verontreinigingen zoals PFAS te bestrijden. Daarnaast richten de onderzoekers zich op duurzame sanitatieconcepten die afvalstromen, zoals dierlijke mest en organische reststromen, omzetten in waardevolle grondstoffen zoals biogas en nutriënten voor landbouw. Deze integratie van sanitatie- en resource recovery-oplossingen draagt bij aan een circulaire toekomst en ondersteunt zowel stedelijke als landelijke toepassingen.

Binnenkort zullen de projectposters van deze onderzoeken op onze website beschikbaar zijn. Deze posters bieden een dieper inzicht in de innovatieve aanpakken en de impact die deze projecten hebben op de Nederlandse en internationale watertransitie.

Ook in 2025 gaan we weer 11-12 nieuwe projecten starten. Wil je meedoen en bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame watertechnologie? Neem dan contact op met Jan Post (Wetsus) via jan.post@wetsus.nl

Scroll naar boven