Over UPPWATER
Bevlogen en samenwerkende initiatiefnemers
UPPWATER brengt zo’n 600 partijen bij elkaar: circa 500 bedrijven (ruim 90% mkb), onderzoeksinstellingen, waterschappen, drinkwaterbedrijven, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, brancheorganisaties, provincies, gemeenten en enkele ngo’s.
UPPWATER geeft uitvoering aan het Groeiplan Watertechnologie en wordt mede mogelijk gemaakt door financiering uit het Nationaal Groeifonds.
Initiatiefnemers van UPPWATER zijn:
Wetsus, European centre of excellence for sustainable water technology, is een faciliterend intermediair voor trendsettende kennisontwikkeling. Wetsus creëert een unieke omgeving en strategische samenwerking voor de ontwikkeling van rendabele en duurzame waterbehandelingstechnologie van topniveau. De inspirerende en multidisciplinaire samenwerking tussen meer dan 100 bedrijven en 23 universiteiten en kennisinstellingen uit heel Europa leidt tot innovaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van de wereldwijde waterproblematiek.
KWR genereert kennis om de watersector in staat te stellen water-wise te opereren in onze verstedelijkte samenleving. De wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties van KWR vloeien voort uit een gevoel van professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van water. Zij dragen wereldwijd bij aan een duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.
STOWA is het kenniscentrum van de regionale waterbeheerders (veelal de waterschappen) in Nederland. STOWA ontwikkelt, vergaart, verspreidt en implementeert toegepaste kennis die de waterbeheerders nodig hebben om de opgaven waar zij in hun werk voor staan, goed uit te voeren. Deze kennis kan liggen op toegepast technisch, natuurwetenschappelijk, bestuurlijk-juridisch of sociaalwetenschappelijk gebied.
Samenwerkende waterschappen Oost-Nederland – de vijf waterschappen mede-initiatiefnemer zijn van het Groeiplan Watertechnologie zijn: Vechtstromen, Zuiderzeeland, Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel en Vallei en Veluwe.
TKI Watertechnologie – Met TKI Watertechnologie slaan bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheid de handen ineen om de beste kennis en innovaties in de watertechnologie te vertalen naar de praktijk. Het doel van TKI Watertechnologie is de ontwikkeling van kennis en innovatie op het gebied van watertechnologie te stimuleren, met efficiënte oplossingen in het vooruitzicht. Als resultaat vinden commerciële toepassingen zonder omwegen doeltreffend de markt, met lagere kosten voor maatschappelijke eindgebruikers.
Bekijk ook:
Nationale Groeifondsmiddelen gereserveerd voor veiligstellen Nederlandse waterbeschikbaarheid